Παρελθόντα e-congress

Κατάλογος των παρελθόντων ηλεκτρονικών συνεδρίων

Επιστημονική Εκδήλωση "Ψέμα ή Αλήθεια στην θεραπεία του Αγγειακού Εγκεφαλικού Επεισοδίου"

Επιστημονική Εκδήλωση "Ψέμα ή Αλήθεια στην θεραπεία του Αγγειακού Εγκεφαλικού Επεισοδίου"

  • 31 Μαρτίου - 2 Απριλίου 2022

Πληροφορίες

Η Ελληνική Εταιρεία Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων (ΕΕΑΕΝ) σας καλοσωρίζει στην επιστημονικής εκδήλωση: «Ψέμα ή Αλήθεια; στη θεραπεία του Αγγειακού Εγκεφαλικού Επεισοδίου» που θα πραγματοποιείται από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2022, στην Αλεξανδρούπολη.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Πανελληνίου Συνεδρίου, το ΔΣ της Εταιρείας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών τουΤμήματος Ιατρικής ΔΠΘ αποφάσισε τη διοργάνωση ενός πρακτικού σεμιναρίου σε θέματα διαχείρισης των ΑΕΕ στην κλινική πράξη. Η ΕΕΑΕΝ, ιδρύθηκε το 1995, είναι εθνικό μέλος της World Stroke Organization (WSO) & της European Stroke Organization (ESO), περιλαμβάνει μέλη - συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων που ασχολούνται με τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια αλλά και γενικότερα τις παθήσεις των αγγείων του εγκεφάλου. Έχει οργανώσει κοινές ομάδες εργασίας με την Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία, τον Κλάδο Νευροακτινολογίας της Ακτινολογικής Εταιρείας, την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης. Σε συνεργασία με την Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία και την Hellenic Alliance / Action for Stroke sso υποστηρίζει ένα εθνικό σχέδιο δράσης για τα ΑΕΕ στην Ελλάδα.

Το ΠΜΣ ΑΕΕ του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ ιδρύθηκε με ΦΕΚ το 2014 και μέχρι σήμερα έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 140 συναδέλφους. Με τη συμμετοχή εξειδικευμένων διδασκόντων, τόσο από τις βασικές επιστήμες όσο και τις κλινικές ειδικότητες, τόσο από το Τμήμα όσο και από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό καταβάλλεται προσπάθεια για υψηλής ποιότητας μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο πεδίο των αγγειακών εγκεφαλικών νόσων.

Παρουσιάζεται λοιπόν ένα επιστημονικό πρόγραμμα εστιασμένο σε πρακτικά θέματα, κυρίως με την μορφή ερωτήσεων που απασχολούν καθημερινά στην κλινική πράξη. Η συμμετοχή ομιλητών με εξαιρετική εμπειρία αποτελεί εγγύηση για ενδιαφέρουσα συζήτηση. Αν και τα δεδομένα της πορείας της πανδημίας είναι ακόμη ρευστά και για το λόγο αυτό έχει προβλεφθεί και διαδικτυακή μετάδοση, ευελπιστούμε στη ζωντάνια που δίνει η συμμετοχή με φυσική παρουσία, τηρώντας πάντα τα πρωτόκολλα της πολιτείας με ευθύνη απέναντι στο σύνολο. Ελπίζουμε στην ενεργό συμμετοχή σας.

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Βαδικόλιας
Καθηγητής Νευρολογίας ΔΠΘ
Πρόεδρος ΔΣ ΕΕΑΕΝ

Γεώργιος Τσιβγούλης
Καθηγητής Νευρολογίας ΕΚΠΑ
Γεν. Γραμματέας ΔΣ ΕΕΑΕΝ

Αντικείμενο