Παιδιατρικές Ημέρες 2020 «Αλλεργικές παθήσεις»

Παιδιατρικές Ημέρες 2020 «Αλλεργικές παθήσεις»

18 - 19 Σεπτεμβρίου 2020

Πληροφορίες

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής είμαι στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλω τη διοργάνωση των Παιδιατρικών Ημερών 2020 με γενικό θέμα «Αλλεργικές Παθήσεις», εκδήλωση της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος που διοργανώνει η Γ’ Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020.

Η εμπειρία της πανδημίας του ιού SARS-CoV-2 υπήρξε καταλυτική για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της ιατρικής κοινότητας παγκόσμια και φυσικά και στην Ελλάδα. Έτσι, το συνέδριο εφέτος θα λάβει χώρα μόνο διαδικτυακά και θα μπορεί κάποιος κατόπιν προ-εγγραφής να το παρακολουθήσει από απόσταση. Είναι πρωτόγνωρη εμπειρία και πρέπει να ακολουθήσουμε τις υγειονομικές επιταγές πρόληψης μετάδοσης του ιού.

Το σεμινάριο, όπως είναι γνωστό, την τελευταία δεκαετία έχει γίνει μονοθεματικό και αναλύει κάθε χρόνο μία ενότητα της Παιδιατρικής σε βάθος. Εφέτος αποφασίσθηκε να εμβαθυνθεί το θέμα των αλλεργικών παθήσεων που είναι τόσο σημαντικό και απασχολεί πολύ συχνά τον παιδίατρο είτε στο νοσοκομείο είτε στο ιατρείο, ιδιαίτερα στην εποχή μας. Μαζί με τις αλλεργικές παθήσεις που αποτελούν το κύριο θέμα του σεμιναρίου, θα αναπτυχθούν και άλλα σημαντικά παιδιατρικά θέματα.

Τα προσυνεδριακά κλειστά φροντιστήρια με μικρό αριθμό συμμετεχόντων που γίνονται κάθε χρόνο, εφέτος θα γίνουν και αυτά διαδικτυακά με πρωτοποριακές διαδραστικές μεθόδους με μικρό αριθμό συμμετεχόντων, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, και θα παρουσιασθούν με λεπτομέρεια διαγνωστικές πρακτικές και αξιολόγησή τους καθώς και πρακτικές αντιμετώπισης σχετιζόμενες με το κύριο θέμα του σεμιναρίου.

Έτσι, με μεγάλη χαρά σας περιμένουμε και στο φετινό σεμινάριο στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020 να συνδεθείτε διαδικτυακά με την ελπίδα ότι θα προσφέρει γνώση και εμπειρία σε κοινά παιδιατρικά θέματα.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής
Εμμανουήλ Ροηλίδης
Καθηγητής Παιδιατρικής - Λοιμωξιολογίας ΑΠΘ

Επιστημονικό Αντικείμενο