7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας

10 - 13 Δεκεμβρίου 2020

Πληροφορίες

H Ελληνική Ακαδημία Νευροανοσολογίας σας καλοσωρίζει στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριό της, το οποίο θα διεξαχθεί στις 10-13 Δεκεμβρίου 2020. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά λόγω των θεσμοθετημένων μέτρων της πανδημίας COVID 19.

Μια πανδημία με τεράστιο αντίκτυπο στις ανθρώπινες δραστηριότητες και σοβαρές συνέπειες σε ανθρωπιστικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Ωστόσο το εξαιρετικά σπάνιο αυτό επιδημικό φαινόμενο ανέδειξε και την καίρια συμβολή της Ανοσολογίας στην αντιμετώπισή του.

Η Οργανωτική́ Επιτροπή́ έχει περιλάβει στη θεματολογία τη νόσο COVID-19 με σκοπό τη διεύρυνση των γνώσεων μας στο σημείο όπου η παθοφυσιολογία της νόσου αυτής συναντά τη Νευροανοσολογία. Για αυτό τον σκοπό έχει προσκαλέσει διακεκριμένους επιστήμονες οι οποίοι θα μοιρασθούν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους μαζί μας. Όπως σε όλα τα προηγούμενα συνέδρια της ΕΛΛΑΝΑ έτσι και σε αυτό περιλαμβάνονται επίκαιρα θέματα που αναδεικνύουν σύγχρονη γνώση στην κλινική, εργαστηριακή και βασική έρευνα στο ευρύτερο πεδίο της Νευροανοσολογίας.

Οι συνεδρίες των ημερών διεξαγωγής της διοργάνωσης αποτελούν ένα σταθερό χώρο-βήμα ανάδειξης του ερευνητικού και κλινικού έργου των σχετικών επιστημόνων του Ελληνικού και Διεθνούς χώρου.

Το ΔΣ της ΕΛΛ.Α.ΝΑ. και η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους ομιλητές και προέδρους του συνεδρίου για τη συμμετοχή τους και την ουσιαστική συμβολή τους στη διαμόρφωση του προγράμματος.

Εκ μέρους της ΕΛΛ.Α.ΝΑ.

Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Ηλιόπουλος
Καθηγητής Νευρολογίας Δ.Π.Θ.

Αντικείμενο