Κατευθυντήριες Οδηγίες και Πραγματικότητα Διλήμματα στη Γυναικολογική Ογκολογία & Εμμηνόπαυση

Κατευθυντήριες Οδηγίες και Πραγματικότητα Διλήμματα στη Γυναικολογική Ογκολογία & Εμμηνόπαυση

19 - 21 Νοεμβρίου 2021

Πληροφορίες

Σας καλωσορίζουμε στο 26ο Συνέδριο της Γ’ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του ΑΠΘ, το 3ο της ενότητας «Κατευθυντήριες Οδηγίες και Πραγματικότητα» με θέμα «Διλήμματα στη Γυναικολογική Ογκολογία & Εμμηνόπαυση». Το Συνέδριο πραγματοποιείται από τις 19 έως στις 21 Νοεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Τhe Met της Θεσσαλονίκης, υβριδικά.

Θα ανταλλάξουμε απόψεις για τα μεγάλα διλήμματα της καθημερινής πράξης στην Γυναικολογική Ογκολογία και τη θέση και αξία της ορμονικής θεραπείας στην εμμηνόπαυση, με αφορμή της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την πρώτη δημοσίευση της μελέτης WHI (Women΄s Health Initiative).

Το Συνέδριο όπως και τα προηγούμενα στηρίζεται στη μέθοδο «εκμάθηση μέσω της εμπειρίας και του προβλήματος» (Experience Based Learning - Problem Based Learning). Κάθε συνεδρία θα περιλαμβάνει αναφορές κλινικών περιστατικών, παρουσιάσεις των κατευθυντηρίων οδηγιών και εκτεταμένες συζητήσεις με τους συμμετέχοντες. Οι δια ζώσης συναντήσεις είναι αναντικατάστατες και για το λόγο αυτό διοργανώνουμε το 26ο Συνέδριό μας στο ξενοδοχείο The Met υβριδικά, εφ’ όσον το επιτρέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί Εκπαιδευτικό Σεμινάριο διάρκειας 7 ωρών με θέματα σχετικά με την «Παθολογία Ενδομητρίου» και την Εξαρτηματική Παθολογία». Στην κάθε ενότητα θα υπάρξει πρακτική υπερηχογραφική άσκηση (Hands-on) με τον προσομοιωτή OPUS.

Θα χαρούμε να βρεθούμε από κοντά αλλά και «διαδικτυακά», προσβλέποντας στην ασφαλή επιστροφή στην κανονικότητα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου
Απόστολος Π. Αθανασιάδης

Διευθυντής Γ’ Μαιευτικής Γυναικολογικής
Κλινικής ΑΠΘ

Αντικείμενο