Παρελθόντα e-congress

Κατάλογος των παρελθόντων ηλεκτρονικών συνεδρίων

Διημερίδα «Κεφαλαλγίες»

Διημερίδα «Κεφαλαλγίες»

  • 26 - 27 Φεβρουαρίου 2022

Πληροφορίες

Αγαπητοί συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι

Σας καλωσορίζουμε στη διημερίδα της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας με θέμα: «Κεφαλαλγίες», που πραγματοποιείται από τις 26 έως και τις 27 Φεβρουαρίου 2022 στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Οι κεφαλαλγίες, με συχνότερο και σημαντικότερο εκπρόσωπό τους την ημικρανία, αποτελούν εξαιρετικά συχνές νευρολογικές παθήσεις και αντικείμενο στο οποίο αφιερώνεται σημαντικός χρόνος της καθημερινής εργασίας ενός νευρολόγου σε επίπεδο εξωτερικού ιατρείου. Ωστόσο, και παρότι η ημικρανία αποτελεί τεκμηριωμένα μία πάθηση που προκαλεί σημαντική αναπηρία, οι διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές ήταν για χρόνια μη επαρκείς για ένα σημαντικό ποσοστό ασθενών. Η κυκλοφορία μιας νέας γενιάς φαρμάκων για την προληπτική θεραπεία της ημικρανίας, αλλά και η αναμενόμενη έλευση καινούργιων φαρμάκων για τη θεραπεία της ημικρανικής κρίσης φέρνουν το θέμα της ημικρανίας, και γενικότερα των κεφαλαλγιών, στο προσκήνιο.

Στο διήμερο αυτό σεμινάριο θα συζητηθούν όλες οι νέες εξελίξεις στη θεραπεία της ημικρανίας αλλά ασφαλώς θα δοθεί έμφαση και σε άλλες καταστάσεις, όπως η αθροιστική κεφαλαλγία και οι δευτεροπαθείς κεφαλαλγίες, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα πρακτικής εκπαίδευσης στις ήπια επεμβατικές θεραπείες στο κεφαλαλγιών, όπως η χορήγηση από βοτουλινικήςτοξίνης τύπου Α και η διενέργεια αποκλεισμών των περιφερικών νεύρων.

Ελπίζουμε με τη διαδραστική συμμετοχή όλων, στην επιτυχία της εκδήλωσης

Εκ μέρους της ΕΝΕ

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Τσιβγούλης
Καθηγητής Νευρολογίας ΕΚΠΑ

Ο Εκπρόσωπος Κλάδου Κεφαλαλγίας
Μιχάλης Βικελής
Διδάκτωρ Νευρολογίας, Αθήνα

Αντικείμενο