Παρελθόντα e-congress

Κατάλογος των παρελθόντων ηλεκτρονικών συνεδρίων

Σεμινάριο «Νεότερες διαγνωστικές και θεραπευτικές εξελίξεις στο χώρο των νευρομυϊκών νοσημάτων»

Σεμινάριο «Νεότερες διαγνωστικές και θεραπευτικές εξελίξεις στο χώρο των νευρομυϊκών νοσημάτων»

  • Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Πληροφορίες

Αγαπητοί συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι,

Αποτελεί αναμφίβολα ένα σπάνιο προνόμιο το να βιώνει κανείς μια σημαντική αναβάθμιση των θεραπευτικών δυνατοτήτων στη Νευρολογία. Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα στο χώρο των Νευρομυϊκών Παθήσεων. Ποτέ στο παρελθόν δεν εμφανίστηκαν θεραπείες που μεταβάλλουν με τρόπο τόσο εντυπωσιακό τη φυσική ιστορία ανίατων, μέχρι πρότινος, Νευρομυϊκών νοσημάτων.

Σήμερα οι θεραπείες αυτές είναι πραγματικότητα και μάλιστα εξελίσσονται και πολλαπλασιάζονται με πρωτοφανή ρυθμό. Η εξέλιξη αυτή δεν είναι φυσικά τυχαία αλλά αποτελεί επιστέγασμα μακρόχρονων ερευνητικών προσπαθειών στο χώρο της νευροβιολογίας, της νευρογενετικής και της νευροανοσολογίας.Σήμερα οι θεραπείες αυτές είναι πραγματικότητα και μάλιστα εξελίσσονται και πολλαπλασιάζονται με πρωτοφανή ρυθμό. Η εξέλιξη αυτή δεν είναι φυσικά τυχαία αλλά αποτελεί επιστέγασμα μακρόχρονων ερευνητικών προσπαθειών στο χώρο της νευροβιολογίας, της νευρογενετικής και της νευροανοσολογίας.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και δημιουργούν υψηλές προσδοκίες σε ασθενείς και ιατρούς. Προϋπόθεση, ωστόσο, για να “μεταφραστούν” κλινικά, να μεταμορφώσουν και να αναβαθμίσουν την καθ’ ημέρα κλινική πράξη είναι η πληρέστερη δυνατή κατανόηση από πλευράς νευρολόγων των δυνατοτήτων και περιορισμών των εξελίξεων αυτών.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ημερίδα με τίτλο “Νεώτερες διαγνωστικές και θεραπευτικές εξελίξεις στο χώρο των Νευρομυϊκών Νοσημάτων” που διοργανώνεται από την Ελληνική Ακαδημία Νευροανοσολογίας σε συνεργασία με τη Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών και τον κλάδο Νευρομυϊκών Παθήσεων της Ε.Ν.Ε. θα συμβάλλει καθοριστικά στην κατεύθυνση αυτή και προσβλέπουμε στην ενεργό συμμετοχή σας.

Εκ μέρους της Oργανωτικής Eπιτροπής

Ι. Ηλιόπουλος
Καθηγητής
Νευρολογίας ΔΠΘ

Γ. Τσιβγούλης
Καθηγητής
Νευρολογίας ΕΚΠΑ

Β. Κιμισκίδης
Καθηγητής Νευρολογίας -
Κλινικής Νευροφυσιολογίας
ΑΠΘ

Ε. Χρόνη
Καθηγήτρια Νευρολογίας
Πανεπιστημίου Πατρών

Αντικείμενο