Παιδιατρικές Ημέρες 2021 - "Η παιδιατρική πράξη στη μετά-Covid εποχή"

Παιδιατρικές Ημέρες 2021 - "Η παιδιατρική πράξη στη μετά-Covid εποχή"

8 - 9 Οκτωβρίου 2021

Πληροφορίες

Μέσα από τις πολλές δυσκολίες που μας προκάλεσε η πανδημία του SARS-CoV-2 την προηγούμενη χρονιά είμαι στην ευχάριστη θέση να σας καλωσορίσω στη διοργάνωση των Παιδιατρικών Ημερών 2021 με το πολύ επίκαιρο θέμα «Η παιδιατρική πράξη στη μετά-Covid εποχή» που συνδιοργανώνουν η Γ’ Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ με την Παιδιατρική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος.

Η πανδημία έχει γίνει πλέον μέρος της ζωής και της εργασίας του παιδιάτρου. Μιλάμε πλέον για μετά-covid εποχή με την έννοια όχι της παρέλευσης του covid αλλά της συμβίωσης με αυτόν. Ο παιδίατρος πρέπει να μάθει για τον covid, να προσαρμόσει τις πρακτικές του και να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις. Έτσι, πιστεύουμε ότι τα πολύ επίκαιρα θέματα του σεμιναρίου (νόσηση από covid, αντίκτυπος στην κοινωνία και στον παιδίατρο, εμβολιασμοί στην εποχή covid και νέες μέθοδοι παιδιατρικής πρακτικής) θα βοηθήσουν τον παιδίατρο να αντιμετωπίσει τη νέα κατάσταση και να προσαρμοσθεί.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος σχεδιάστηκαν προσυνεδριακά κλειστά φροντιστήρια σε χώρους του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου όπου με πλήρως διαδραστικό τρόπο θα παρουσιασθούν με λεπτομέρεια διαγνωστικές πρακτικές και αξιολόγησή τους καθώς και πρακτικές αντιμετώπισης χρήσιμες στον παιδίατρο.

Έτσι, με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε στο φετινό σεμινάριο με την ελπίδα ότι θα προσφέρει γνώση και εμπειρία σε επίκαιρα παιδιατρικά προβλήματα.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής
Εμμανουήλ Ροηλίδης
Καθηγητής Παιδιατρικής - Λοιμωξιολογίας ΑΠΘ

Αντικείμενο