Παρελθόντα e-congress

Κατάλογος των παρελθόντων ηλεκτρονικών συνεδρίων

REVIEW IN PSYCHIATRY 2022: Conspiracy theories and health behaviors Θεωρίες συνωμοσίας και συμπεριφορές υγείας

REVIEW IN PSYCHIATRY 2022: Conspiracy theories and health behaviors Θεωρίες συνωμοσίας και συμπεριφορές υγείας

  • 4 - 5 Μαρτίου 2022

Πληροφορίες

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στην εκδήλωση REVIEW IN PSYCHIATRY 2022, η οποία πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη στις 4-5 Μαρτίου 2022, με ιδιαίτερη έμφαση στις Θεωρίες συνωμοσίας και τις συμπεριφορές υγείας.

Καθώς η πανδημία COVID-19 πλησιάζει στο τέλος της με όλη την απόγνωση και τις προκλήσεις που έχει επιφέρει, διοργανώνουμε την επιστημονική αυτή εκδήλωση αυτό με σκοπό τη συζήτηση και ανάλυση ενός θέματος που έχει δημιουργήσει σημαντικά προβήματα στην προσπάθεια ελέγχου και περιορισμού της έξαρσης της COVID-19 και έχει αποτελέσει εμπόδιο στην ενίσχυση της διαδικασίας εμβολιασμού. Οι θεωρίες συνωμοσίας δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο, υπήρχαν πιθανώς ακόμη και απο την αρχαιότητα, ωστόσο για πρώτη φορά βιώνουμε σε μεγάλο βαθμό την επιρροή τους και τη ραγδαία εξάπλωσή τους σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, θρησκείας και μορφωτικού επιπέδου.

H λύση του «γρίφου» αυτού θα μας προσφέρει ισχυρή γνώση αλλά και τα εργαλεία, ώστε να ξεπεράσουμε την παρούσα πανδημία αλλά και τις μελλοντικές κρίσεις που πιθανώς αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα.

Εκτός του συγκεκριμένου παραπάνω στόχου, η εκδήλωση σκοπό έχει να καλύψει όλο το φάσμα της ψυχιατρικής και να βοηθήσει όλους όσους αγωνίζονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή για τη θεραπεία των ασθενών, προσφέροντας εμπεριστατωμένη ενημέρωση για όλες τις νεότερες εξελίξεις στη Ψυχιατρική.

Επίσης η εκπαίδευση θα εστιάσει και στο σεβασμό και την ικανοποίηση των αναγκών τόσο των ασθενών και των οικογενειών τους όσο και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα, σε ένα περιβάλλον που γίνεται όλο και πιο δύσκολο και απαιτητικό, και ταυτόχρονα εξαιρετικά περίπλοκο με την ποικιλία των δομών και των χαρακτηριστικών τους αλλά και των δεικτών ποιοτικού και οικονομικού ελέγχου που ταχύτατα φαίνεται να υιοθετούνται.

Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Ν. Φουντουλάκης
Καθηγητής Ψυχιατρικής ΑΠΘ

Αντικείμενο